‎‎‎‎‎‎‎

FRODE YTRE ARNE_I STUDIO_HOVEDFOTO TIL MEDLEMSIDEN_FORTELLERKRAFT_1920x1080_IMG_9675 kopi
Frode Ytre-Arne i full konsentrasjon ved spakene i Team Studio (FOTO: MF Design)

Frode Ytre-Arne

TEAM STUDIO
KVALITETSLYD SOM GIR EN HØRBAR FORSKJELL

Kvaliteten på lyd er avgjørende for helhetsopplevelsen, og viktigere enn det visuelle i en A/V sammenheng. Når Frode Ytre-Arne får ansvar for lyd og musikk er saken i trygge hender, og du kan forvente kun det beste.

UTDANNET MUSIKKER OG ERFAREN LYDMANN VED ROGALAND TEATER HELT SIDEN 70-TALLET

Topp kvalitet på lyden skyldes både personlige egenskaper, formell kompetanse, og svært lang og allsidig erfaring. Frode er ikke bare lyddesigner. Han er også utdannet ved Stavanger musikkonservatorium, og er komponist. Han har jobbet som musiker og lydmann ved Rogaland Teater helt siden slutten av 70-tallet. Her har han også vært ansatt siden 1997, og her er han fortsatt leder for musikk- og lydavdelingen.

Et Steinway C flygel blir aldri feil når musikk skal skapes. FOTO: MF Design.

TEAM STUDIO – LYDTJENESTER FOR LOKALE OG NASJONALE KUNDER SIDEN 1985

I tillegg til ansvar for lyd og musikk til 15-20 årlige produksjoner ved Rogaland Teater, har Frode også eget lydstudio i Stavanger – TEAM STUDIO. Team Studio har levert profesjonelle lydtjenester til lokale og nasjonale kunder siden 1985. 

 

DOLBY ATMOS – AVANSERT LYDSTUDIO MED KREMLYD

Team Studio er trolig det mest moderne og avanserte lydstudio

i regionen og kan tilby alt en måtte ha behov for innen lyd og musikk. Frode er forsiktig med å oppskalere dette, han vil heller tone ned, og nevner straks at det finnes mange flinke lydfolk i Stavanger regionen. Den nye bransje-standarden nå er DOLBY ATMOS. Den krever minimum 12 kanals lyd, og et oppsett i studio som kan håndtere og gjøre lydmiks i alle 12 kanalene. Dette er det veldig få i området som har, og Frode tror ubeskjedent han kan si at han har den flotteste riggen når det gjelder akkurat DOLBY ATMOS.

Helt siden 1853 har kompromissløs kvalitet, topp presisjon og de beste materialer gjort Steinway & Sons til verdens beste pianoer og flygler

STORT NETTVERK OG SOLIDE KUNDER

Etter flere 10-års jobb ved teateret og i musikkbransjen kjenner Frode de aller fleste skuespillere og musikere i Stavanger, og svært mange ellers rundt i landet.

 

Han har medvirket på utallige produksjoner innen musikk, plateinnspillinger, TV-Produksjoner, lydbøker, kortfilmer, dokumentarfilmer, oppdragsfilmer og reklamefilmer. 

 

I en lang liste over kunder og prosjekter finner vi blant annet Monster AS, Nationaltheatret AS, Lærdal AS, NRK og TV2 AS.

Fra miksepulten med filmlerret på veggen og innsyn til det lydtett opptaksrommet innenfor. FOTO: MF Design.

INSPIRERENDE OG MENINGSFULLE PRODUKSJONER

Selv om Frode får oppdrag med alt mulig av innhold, har meningsfulle produksjoner med viktig innhold blitt stadig mer verdifullt for han. Han synes også det er inspirerende å jobbe sammen med flinke regissører og med produksjoner som har betydning i en større sammenheng.

 

Frode nevner oppdrag fra NRK om folkehelter fra krigen som et eksempel, blant annet en TV serie for NRK basert på JAN BAALSRUD sin flukt. I farten nevnes også polarekspedisjoner, og «DEN GLEMTE POLARHELT», NRK serien om CARSTEN E. BORCHGREVINK som var på Sydpolen før AMUNDSEN, og medvirkning på filmer som NORDSJØEN og LYKKELAND.

Nå arbeider Frode på en podcast serie med Karine Næss Frafjord, om de DE HVITE BUSSENE via FRITT ORD; sannhetsberetninger om krigsfanger og deresopplevelser i fangeleirer under 2. verdenskrig.

 

Frode jobber også mye for NORGE RUNDT redaksjonen i Bergen, og Norge. Natur og historie har blitt stadig mer interessant og engasjerende for han personlig. Men også det å jobbe med sceniske ting på teateret er veldig interessant, så å velge ut noe å fremheves er vanskelig.

 

DE GODE STEMMENE

Stemmens kvaliteter må passe til oppdraget. Frode forteller at mange er opptatt av å engasjere dyktige skuespillere eller andre kjente personer til stemmeopptak. Og med nettverket han har er det ikke vanskelig å finne gode profesjonelle aktører. Men ofte kan en mindre kjent person med god stemme være vel så riktig, og et godt alternativ, til rimeligere pris. Å finne disse stemmene kan ta tid. Her kommer Frodes erfaring og nettverk godt med – han har minst 30-40 gode og dyktige amatører han 

raskt kan engasjere, i tillegg til de mange profesjonelle aktørene.

 

NOEN REFERANSER

Her er noen eksempler på filmer hvor Team Studio, Frode Ytre-Arne har medvirket på lydsiden:

 

https://tv.nrk.no/serie/i-jan-baalsruds-fotspor

https://tv.nrk.no/program/KOID75006820

https://tv.nrk.no/program/DKRO50001310

https://tv.nrk.no/serie/under-overflaten

Carsten Borchgrevink

Fra serien «Den Glemte Polarhelt

https://tv.nrk.no/serie/dkro500515-bl/sesong/1/episode/1

‎‎‎‎‎‎‎