‎‎‎‎‎‎‎

IVAR NYGAARD_MELLOM 2 TRÆR_Justert_STORT_1920x1080_MG_9190
Ivar Nygaard med våkent blikk, mellom store trær. FOTO: MF Design.

Ivar Nygaard

FORTELLINGENS BILDER LEGGER SEG INNTIL DINE
OG DINE KUNDERS DRØMMER OG BLIR DER

Vi mennesker er, nest etter oss selv, mest opptatt av hverandre. Historier som handler om naboen pirrer vår nysgjerrighet i mye større grad enn tekster eller taler som bare handler om naboens hus. Derfor er det viktig at du finner din fortelling og forteller den godt. Eller at du får hjelp av andre til å finne den frem og fortelle den, så den setter seg fast og blir husket. Det trenger heller ikke bare være én historie. De nære ting og de menneskelige aspektene er uansett viktige å formidle. Det gjelder både på det personlige plan og om du skal formidle kjerne-historien til et firma, en institusjon, en kommune eller annet.

 

WORKSHOP OG COACHING

Skal du selv stå i sentrum i selve formidlingen, eller bidra, er det viktig at du trener din kreativitet. At du forbereder deg til en framtid som krever evne til endring. Da kan du med fordel melde deg på en workshop eller coaching med fortelleren og billedkunstneren Ivar Nygaard.

Ivar har en frodig kreativitet som blomstrer i grønne og frodige omgivelse. Sammen med allsidig kunnskap og skarpe analyser kan han åpne veier og forme spennende fortellinger som går innover og blir lyttet til. FOTO: MF Design.

FORTELLER, BILLEDKUNSTNER, IT– KONSULENT VID, OG ET VIKINGSKIP PÅ HAMAR

Ivar Nygaard bruker sin tid på å være forteller, billedkunstner og it-konsulent. Han møtte fortellingen på indre bane i Vikingskipet på Hamar. Rundt og rundt øvde han på sin aller første fortelling som snart skulle framføres for de andre kursdeltakerne. Heldigvis var det sommer og isfritt. Skøyting var ikke bygutten fra Stavangers sterke side. Han kjente gleden boble. Han hadde funnet det redskapet han trengte for å formidle budskapet om Norsk Barnemuseum på sin egen måte.

DIREKTØR FOR BARNEMUSEUM, KULTURSJEF, UNGDOMSKLUBBLEDER,LEDER STAVANGER KUNSTFORENING, MASTER I KUNST OG KULTURVITENSKAP

Før Ivar ble Barnemuseumsdirektør hadde han vært kultursjef og ungdomsklubbleder. Senere har han ledet Stavanger kunstforening. Etter å ha fullført mastergraden i kunst og kulturvitenskap realiserte Ivar ungdomsdrømmen.  Han bestemte seg for å bruke mer tid på sitt eget kunstnerskap, fortellinger og bilder. At han i dag også arbeider deltid som førstelinje IT-konsulent ved VID vitenskapelige høgskole overrasker mange. Men stillingen byr på gode kolleger og rik anledning til å trimme både kreativitet og improvisasjon i møtet med stadig nye problemstillinger. 

 

FRISKT BLIKK, KREATIVE INNSLAG OG EFFEKTIVT LEDERSKAP

Trenger du et litt annerledes innslag i en samling av medarbeidere, en kick-off, en fest eller feiring. Har du et prosjekt som trenger styring eller et friskt blikk? Bredden i Ivars arbeidserfaring, interesser og kompetanser gjør at han kan bidra positivt i veldig mange sammenhenger, fort og effektivt.

 

UNIKE FORTELLINGER SOM BERØRER

Har du kjent på frustrasjonen og kjedsomheten når noen leser foredraget sitt og følger opp med power-points overlesset med fakta, årstall og navn? Har du vært der selv og savner et alternativ som bringer deg nærmere ditt publikum? Ivar Nygaard formidler historie som fortelling i sine forestillinger om misjons- og egen familiehistorie. Han er overbevist om at det som formidles av en trygg forteller uten manus i hånden kryper lengre inn i hode og hjertepå tilhøreren enn et tørt foredrag.

Ivar kan vise deg hvordan du kan gjøre ditt foredrag om til en historie uten å være utro mot fakta. Du vil øvelser i kreativitet som du også kan ha nytte av andre steder enn bak talerstolen. Og Ivar kan svært gjerne formidle din historie. I møter, på scenen, eller via fortelling på TV, film eller i andre media. Innholdet, stemmen og formidling har velfundert innhold og stor fortellerkraft.

 

‎‎‎‎‎‎‎