‎‎‎‎‎‎‎

JORUNN HODNE_HOVEDBILDE ØVEFRST PÅ MEDLEMSIDEN_1920x1080_
Jorunn Hodne i full lytte-posisjon. Alltid med fokus på kvalitet, på jakt mot det fullkomne. FOTO: Helle Navratil.

Jorunn Hodne

KREATIV, ALLSIDIG, DYKTIG, MODIG,
OG NYSKAPENDE

Jorunn Hodne har figurert i mange år på Stavangers forskjellige scener både som sanger, skuespiller og konferansier. Den tidligere journalisten, reporteren og programskaperen gjennom 11 år i TV Vest og TV Aftenbladet er glad i å formidle historier i flere format. Hun har gitt ut tre soloalbum og utallige singler, hatt rolle i Tore Renbergs suksessoppsetting av Kaizers-universet som gikk to sesonger på Rogaland teater og gjeste-spilte på Den Norske Opera. Som tekstforfatter og formidler har hun lang erfaring og kan dramatisere tekster med respekt, forståelse og innlevelse. 

KUN DET BESTE ER GODT NOK – On a day like this

On A Day Like This er tittelen på hennes musikkalbum innen countrysjangeren. Når Jorunn gjennomfører et slikt prosjekt er det ikke nok med et bra studio i Stavanger, eller for den del Norge. Nei, hun måtte komme tett på det originale, opprinnelige, og sagnomsuste stedet som huser de beste i sjangeren. Da ble det en tur til USA og legendariske Nashville, Tennessee. Hele prosessen fra de første låtskissene til ferdig innspilt, mikset og mastret album tok to år. Men det er jo ikke nok å bare dra over dammen til «Uniten». En skal ha noe å fare med. En må opptre troverdig, få respons og tillit hos kravstore aktører, for å få plass og mulighet for musikkproduksjon i Nashville. Aller mest forteller dette at Jorunn har kvalitetene som skal til, og at hun ikke gjør tingene enklest, men best. Det gjelder ikke bare for spesielle dager eller enkelte prosjekter, men er hennes faste grunnholdning.

 

The big project – ROGALAND I MINIATYR

Jorunn har mye slekt i USA. Når de opp gjennom årene kom på besøk la hun merke til at de var begeistret for alt med Norge, Vestlandet, Rogaland og Stavanger. Alt var av interesse; folk, steder, bygninger, historie, næringsliv, teknologi, olje osv.

Denne tidlige erfaringen sammen med Jorunn sin egen godt utviklede og dype stolthet over Norge, Rogaland, og Stavanger, stedet hun kommer fra, gjorde noe med henne. Sammen med hennes kreativitet og unike interesse for alt mulig av småting fødtes drømmen om «Rogaland i miniatyr».


MÅLET MED ROGALAND I MINIATYR

Målet er å samle Rogaland til et rike i Stavanger, for å vise det hver av kommunene i fylket er aller mest stolt av. Innbyggerne i hver kommune inviteres til å foreslå og stemme fram det de mener er aller viktigst å løfte fram fra deres kommune. Lokalt engasjement blir viktig i utvelgelsen av sentrale smakebiter fra hele Rogaland. Eksponeringen vil skje via detaljerte modeller av bygninger, natur og mye annet i forskjellig målestokk. For å løfte fram historiene rundt modellene skal forskjellig teknologi tas i bruk og integreres i opplevelsen.  

 

Dette skal være et kultur-turisme-senter. Et sentralt samlingssted for spennende opplevelser som skal gi kunnskap og læring, skape engasjement, stolthet og styrke identitetsfølelsen til rogalendinger. Det skal være for barn, familier, unge gamle, fastboende, besøkende og turister fra hele verden. I forhold til læring er skolene i Rogaland en særlig viktig målgruppe.

 

Målet er å ha alt klart i løpet av fire år så fort prosjektet får investorer med på laget. Hun har brukt tre år på å utrede alle aspekter ved forretningsmodellen og finansieringsplanen. Budsjettene er klare, markedet grundig undersøkt og analysert, strategidokumentet og handlingsplanen er klar, så Jorunn er godt på vei til å få gründerideen realisert.

 

INSPIRASAJON TIL MER UTFORSKNING AV ROGALAND

Alt på senteret skal gi inspirasjon til den videre reisen rundt i Rogaland, hvor ennå flere spennende historier blir fortalt. Fortellinger vil skje på aktuelt språk via App på mobil med GPS koordinering hvor informasjonen automatisk stemmer med stedet du er på. Da når en mange på rett sted, til rett tid – hele døgnet, hele året. Og en kan skape mange spennende lydbilder og tilby mye mer for senere nedlasting på mobil eller PC.

 

ET SERIØST MILLIONPROSJEKT SOM SENTRALE AKTØRER HAR TRO PÅ

Drømmen har utviklet seg til et konkret konsept. Jorunn har hatt dyktige mentorer og støttespillere med ulik kompetanse, samt god støtte og oppfølging fra viktige aktører som; SR-BANK 1 Bedriftsrådgivning, Innovation Dock – Stavanger Øst – Gründerhub, ITSAStart/ITSA Growth, Connect Vest og Innovasjon Norge.

 

Alle hun møter blir begeistret, og sentrale aktører som foretar kritiske vurderinger har tro på dette, selv om det er et stort prosjekt til mange titalls millioner.

I en annen sammenheng uttaler Jorunn følgende som virker overbevisende på oss:


«-Jeg skal drive med dette til jeg dør! Så stor tro har jeg på dette prosjektet. Nå skal vi stå sammen som region, og bygge kultur, stolthet og identitet via historien vår.» 

 

‎‎‎‎‎‎‎